Tekst over foto - Kunststof en aluminium kozijnen en deuren

Kunststof en aluminium kozijnen en deuren

Op zoek naar nieuwe kozijnen of deuren? Wij kunnen u helpen!
Kom langs in onze showroom om onze kozijnen te bekijken.

Bouwbedrijf Spruit BV logo
Bouwbedrijf Spruit BV

Kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen hebben een lange levensduur, zijn weersbestendig en onderhoudsarm. Zij bieden een perfecte warmte- en geluidsisolatie, waardoor u de energiekosten kunt optimaliseren. Kunststof kozijnen hebben een goede wind- en waterdichtheid en een uitstekende inbraakbeveiliging. Schilderen is niet meer nodig, het kunststof kozijn is immers onderhoudsarm. Daarnaast is het profielsysteem volledig lood- en cadmiumvrij uitgevoerd waardoor ons milieu gespaard wordt.
 
De kozijnen zijn verkrijgbaar met een houtnerfstructuur in alle gewenste kleuren. Indien u kiest voor een look-a-like hoekverbinding in combinatie met een verdiept liggend profiel en houtnerf, krijgt uw kunststof kozijn de uitstraling van een houten kozijn. Daarnaast kunnen wij bijpassende horren voor u plaatsen in de kleur van het kozijn.
 
Kunststof kozijnen zijn in verschillende modellen en profielen leverbaar:

1. Trend kozijn; verdiept profiel (blokprofiel)
Het blokprofiel heeft een vertrouwde uitstraling. Het kozijn geeft een zeer goede geluidisolatie door gebruik van zeer dik glas en een zeer goede thermische isolatie door meerkamerprincipe. De kozijnen zijn stabiel door een grote versterkingskamer. Een gladde uitvoering zorgt voor eenvoudige reiniging van het kozijn.

2. Classic kozijn: vlak profiel (t-profiel)
Natuurlijk leveren wij ook de klassieke kozijnen met een vlak uiterlijk. Het vlakke profiel is al 35 jaar een hit, heeft  de beste geluids- en warmte isolatie en een grote stabiliteit. Voor een strak en modern ontwerp. Het alternatief voor aluminium kozijnen! 

3. City kozijn; met historisch schuifraam
Wat zo typerend was voor de oude gevels in binnensteden en in de typisch Nederlandse boerderijwoningen, waren de kozijnen met het historische verticale schuifraam met contragewichten in de zijstijlen. Met het Citykozijn kunnen wij dit waarheidsgetrouw nabootsen, maar dan in onderhoudsvrij kunststof. Het kozijn wordt uitgevoerd met een draaikiep-beslag van deze tijd.

4. ReproLine
Het ReproLine kozijnsysteem is uitgevoerd met een ‘gecontramalde’ hoekverbinding, oftewel met een 'look-a-look' houtverbinding. Hierdoor oogt het kozijn volledig als een houten kozijn. Zowel de vormgeving van de profielen als de lijnen in de hoeken zijn hout imiterend. Alle kozijntypen, van raamkozijn, deur tot hefschuifpui, zijn leverbaar in Reproline. De kozijnen zijn KOMO en SKG gecertificeerd en voorzien van CE- label. 
 
5. Cube kozijn; met rechte dagkant
Waar traditionele kunststof profielen een afgeschuinde vorm hebben, is het Cube kozijn recht. Met  horizontale en verticale hoekverbindingen krijgt het kozijn een markant en hoekig design, met de uitstraling van hout en alle positieve eigenschappen van kunststof. Het kozijn heeft een terugliggend kalf ten opzichte van de stijlen, een rechte dagkant in kozijn en tussenstijl en rechte verbindingen. Het kozijn is zowel glad als met houtnerf (renolite folie) uit te voeren. Het authentieke uiterlijk maakt dat dit kozijn geschikt is voor elk woningtype.
 

Kunststof voordeuren

Uw voordeur geeft uw woning een persoonlijke accent. Ook al zijn in uw straat alle huizen gelijk, ieder huis krijgt zijn eigen uitstraling met een unieke voordeur. Van klassiek tot modern, van landelijk tot retro. De voordeuren zijn in een groot gamma aan kleuren leverbaar, naar wens voorzien van houtnerf decor en aangekleed met RVS ornamenten en vele soorten sierbeslag. Uiteraard zijn deuren ook in ReproLine (look-a-like houtverbinding) uitvoerbaar. Uw voordeur is de toegang tot de woning voor u zelf, uw bezoek, maar helaas ook voor hen die u liever buiten de deur hout. Hiervoor leveren we verschillende soorten sluitsystemen, naar ieders persoonlijke wens en verschillende veiligheidsnormen.

Onderhoudsadvies kunststof kozijnen:

Aluminium kozijnen

Aluminium kozijnen hebben een thermisch geïsoleerd driekamersysteem voor ramen en deuren en daardoor een hoog isolatieniveau en bieden een optimale veiligheid. Door de dubbele aanslagdichting tussen buitenkader, vleugel en het verlaagd afwateringsniveau zijn de kozijnen wind- en waterdicht. De kozijnen zijn leverbaar in moderne en in klassieke vormen. Als u aluminium kozijnen neemt, kiest u voor een krachtig en duurzaam kozijn, uitstekend geschikt voor grote raamoppervlakken. Samen met de uitstekende inbraakwerendheid bieden aluminium kozijnen u daarom een zorgeloos en veilig woon- en werkcomfort.

Kwaliteit

Dagelijks zijn onze monteurs op pad om kunststof en aluminium kozijnen en deuren te monteren. Door hun jarenlange ervaring bent u verzekerd van goed werkende en sluitende kozijnen en een zeer hoog niveau van afwerking. Door eigen import kunnen wij de kozijnen en deuren tegen zeer scherpe prijzen leveren.


De kozijnen en de beglazing worden geleverd onder KOMO-keur. Op de geleverde kunststof kozijnen zit een garantie van maar liefst 10 jaar.

De kozijnen zijn gecertificeerd door SKG, een onafhankelijke certificatie-instelling in de bouwnijverheid, dat voor circa 350 bedrijven de kwaliteit van hun productieproces en hun producten bewaakt.

Op het hang- en sluitwerk ontvangt u een garantie van 3 jaar. Het hang- en sluitwerk kan tevens geleverd worden met het politiekeurmerk Veilig Wonen. De kozijnen worden standaard voorzien van HR++ beglazing.

Showroom

Wilt u de kunststof kozijnen bekijken in onze showroom? Maak dan een afspraak met dhr. R. Doove (projectleider kunststof kozijnen). U bent van harte welkom om u vrijblijvend te oriënteren en te laten adviseren. Onze showroom is geopend van maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur, alleen op afspraak (tel. 0348-470505).
 

Bouwbedrijf Spruit BV logo
Bouwbedrijf Spruit BV

Vragen over onze werkzaamheden?

Stel ze hieronder

arrow right icon
Doorzoek de website